Wonen bij Hoevesprey

Voor wie?

Wij bieden een langdurige en blijvende woonplek aan voor ( jong ) volwassen mannen en vrouwen met een ( licht ) verstandelijke beperking en / of lichte psychosociale problematiek. Je moet minimaal 18 jaar zijn om bij ons te wonen. Als jij bijvoorbeeld, vanwege de volwassen leeftijd, niet meer in een gezinshuis kan wonen dan bieden wij een gezellige en huiselijke plek. Het familiegevoel vinden wij belangrijk. We doen leuke dingen met elkaar, eten samen en vieren alle bijzondere momenten zoals verjaardagen en feestdagen.

Door wie?

Met een vast team van begeleiders bieden wij jou de begeleiding die jij wilt. Wij vinden het belangrijk dat je zo zelfstandig mogelijk woont en helpen daarbij. Wij dragen zorg voor een stabiele en gezellig woonplek en bieden waar nodig bescherming. Als begeleiders werken wij samen met jouw relaties bijvoorbeeld je ouders / verzorgers / wettelijk vertegenwoordigers.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een hoofdthema. Hoeve Sprey bouwt een zorghoeve die niet aangesloten is op het gas. Verder is door de architect al rekening gehouden met ruimte voor zonnepanelen. Er zijn twee grote platte daken en een grote technische ruimte. Hierdoor kan Hoeve Sprey actief bijdragen aan onder andere de 'green deal' in de zorg. Deze heeft als doel: het verhogen van de kwaliteit, toegankelijkheid en beschikbaarheid van de zorg en tegelijkertijd het verlagen van de footprint van de zorgverlening vanuit de lange termijn impact op de drie P’s: People, Planet en Prosperity. De energiezuinige zorghoeve voldoet hiermee aan de (duurzame) doelstellingen van 'Bouwend Nederland'.

Bekijk het verloop van de bouw!

Waar?

Hoeve Sprey is gelegen op ‘Landgoed de Wientjesvoort’ in Vorden. Een prachtige en unieke plek net buiten het centrum van Vorden. Het prachtig gelegen perceel is omgeven door bos en kenmerkt zich door een ruimtelijke opzet. In deze landelijke en rustige omgeving kun je prettig wonen. Op het terrein van Hoeve Sprey staat een huis waar de familie Sprey woont en een gebouw voor de mensen met een zorgvraag. Het gebouw voor de mensen met een verstandelijke beperking is volledig nieuw gebouwd. Het bestaat uit acht zelfstandige appartementen van elk 45m2 groot. Een ieder heeft dus de beschikking over een eigen woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. De bewoner mag dit zelf inrichten, zodat hij / zij zich er écht thuis voelt. In het midden van het gebouw bevindt zich een grote gezamenlijke ruimte met keuken en woonkamer. Hier is de mogelijkheid om samen te eten en leuke dingen te doen.

Wanneer?

Wij hebben acht woonplekken en op dit moment ook acht bewoners! We zitten dus vol, maar als je een vraag hebt kan je altijd contact met ons opnemen.

Onze contactgegevens